månadsarkiv: november 2010

Framsida med lås

Amerikakofferten från Bukowskis

Den här amerikakofferten är inköpt på Bukowskis, den såldes oöppnad då nyckeln saknas.

Kofferten är daterad tidigt 1900-tal och är väldigt robust och med ett avancerat lås. Troligen har den tillhört någon rik amerikaresenär och till slut hamnat hos mig i Stockholm. Den är försedd med små dankliknande hjul undertill. Inuti finns flera lådor och ett stort antal klädgalgar som löper på utdragbara skenor. Det här är en väldigt fin resegarderob för den som har utrymmet!

Koffertmannen är här

Välkommen till Koffertmannen.se!

Här kommer jag att lägga upp bilder på fina koffertar och resväskor från äldre dagar. Jag har samlat, köpt och sålt väskor under ca 2 års tid nu och min gode vän Kristofer tyckte att det var dags att jag fick en egen sajt att visa upp samlingen på. Många kanske tycker att det är konstigt att samla på något så skrymmande som gamla amerikakoffertar, men det är något speciellt med just den typen av väskor. Särskilt då man vet att de har rest runt i hela världen och att många stackare tvingats bära och kånka omkring dem åt deras ägare…

En del av objekten på bilderna har sålts vidare, andra finns på PUB (Lexington) och Brandstationens vintagebutik på Söder att beskåda, några har jag kvar i min lägenhet. Gemensamt för alla är att jag har burit och kånkat på dem själv för att visa upp dem här.

// Anders, Koffertmannen.